Recept 05 (0 stemmen)

FILODIPPERS MET KRUIDIG GEHAKT EN CHILISAUS

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aperetiefhapje

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn).
  2. Verwarm het mengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten.
  3. Meng de maizena met 2 theelepels water, voeg toe aan het azijn-chilimengsel, laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus en laat afkoelen.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
  5. Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en bak het gehakt rul.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vouw de filodeegvellen open en snijd ze in vieren.
  8. Schep in een hoek van elk vel deeg wat gehakt.
  9. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg half op in diagonale richting.
  10. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
  11. Verhit een laagje olie in een pan tot 175°C en frituur de rolletjes hierin gedurende 1-2 minuten.
  12. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de zelfgemaakte chilisaus.

Bron: BOODSCHAPPEN

Tip

Voedingswaarde p.p. Energie 330 kcal Koolhydraten 28 g Eiwit 12 g Vet Waarvan verzadigd 18 g 5 g

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie