Filodeeghapjes met eend en brie

Een feestelijk hapje klaar in no-time met een minimum aan ingrediënten en een maximum aan smaak. Het ideale aperitiefhapje voor de feestdagen.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de muffinbakvorm in met Solo vloeibaar
  3. Neem één vel filodeeg en wrijf in met Solo vloeibaar. Leg hierop een tweede vel filodeeg en smeer opnieuw in met Solo vloeibaar. Doe zo verder tot je vier laagjes filodeeg hebt.
  4. Knip met behulp van een schaar vierkantjes (+/- 10x10cm) uit. Verdeel de vierkantjes filodeeg over de muffinbakvorm en duw voorzichtig aan zodat je een kuipje krijgt.
  5. Bak de kuipjes goudbruin in de oven voor ongeveer 10 minuten. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
  6. Verhit een pan met een royale scheut Solo Vloeibaar.
  7. Maak ondiepe inkepingen in de vetrand. Kruid de filet met peper en zout.
  8. Leg de eendenborstfilet op de velkant in de hete pan. Bak mooi goudbruin gedurende 5 minuten.
  9. Draai de filet nadien om en wrijf de filet in met 1 el sinaasappel marmelade en bak nog eens zo’n 7 à 9 minuten.
  10. Eenmaal de filet gebakken is, haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  11. Na het rusten snijd de filet in kleine reepjes.
  12. Beleg de filokuipjes met een plakje brie, enkele reepjes eendenborstfilet en een theelepel sinaasappel marmelade.

Tip

De kuipjes van filodeeg kan je makkelijk al een paar uur op voorhand bakken!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?