Recept 55***** (1 stem)

Filodeegbakjes met frambozen-bananenijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

TOETJES TOP TIEN

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat het filo deeg onder een vochtige doek ontdooien.
  2. Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bestuif met poedersuiker.
  3. Vet 4 vormpjes van je muffinplaat in met neutrale olie. ( Ik gebruikte kokosolie.)
  4. En bak ze 5-6 minuten in een oven van 190 graden hete lucht.
  5. Doe de bevroren frambozen en de bevroren banaan met de honing en de cème fraîche in de keukenmachine en laat draaien tot een smeuïge massa.
  6. "Plak "de filo bakjes met een dotje crème fraîche vast aan het dessertbordje.
  7. Leg met een ijslepel een bolletje ijs in het filo bakje.
  8. Werk af met een garnering naar keuze. ( Toefje slagroom, blaadje munt, dotje crème fraîche , poedersuiker kaneelsuiker, ect)
  9. Eigen recept en foto.
  10. Op 5 februari was het Nutella dag. Ik weet van moeder, vader en dierendag. Tja en van Nutella dag had ik nog nooit gehoord. Blijkbaar mag je op 5 februari je misselijk eten aan Nutella.
  11. Nou, dat deed ik dus niet.
  12. Ik maakte Nutella ijs.
  13. Neem 4 geschilde bananen en snij in stukken en 135 gram Nutella.
  14. Draai alles fijn met de mixer of in de keukenmachine. en vries het in.
  15. Klaar. Ik liet het te lang in de vriezer en het was dus te hard om bolletjes van te maken. Dus moest het Nutella ijs ca 20 minuten op " adem " komen om geconsumeerd te worden.
  16. Heerlijk qua smaak , maar machtig. een of 2 kleine bolletjes p.p is voldoende.
  17. Bovenstaand ijsrecept is heerlijk fris en bevat weinig calorieën.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 15 februari 2015 om 21u51

Heerlijk fris ijs. Puur genieten van fruit in de vorm van ijs met een lage calorische waarde. Natuurlijk is het filo deegbakje geen must. Het gaat om wat er in het bakje zit.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie