Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Schik de looktenen en de tijm in een vuurvast schaaltje en overgiet ze met de Solo Vloeibaar, laat ze ongeveer 20 tot 25 minuten konfijten in de oven.
  2. Schil de pompoen en halveer, verwijder de zaden met een lepel.
  3. Snijd de pompoen in parten van ca. 2 cm (halve manen)
  4. Maak de bospaddenstoelen schoon met behulp van een borsteltje. Als ze zeer vuil zijn kan je ze kort in ijskoud water spoelen, doe ze in een vaatdoek en zwier ze (in de vaatdoek) droog in een slazwierder.
  5. Bereid de rode-wijnsaus. Snipper de sjalot fijn en stoof deze glazig in de Solo. Voeg de rode wijn toe en laat alles inkoken tot 1/Voeg nu de kalfsfond, het laurierblad en de tijm toe en laat alles inkoken tot sausdikte (dit kan je testen door een beetje saus op een bord te lepelen). Verwijder de tijm en het laurierblad en breng de saus op smaak met peper en zout. Voor wat ‘extra pit’ kan je de saus afwerken met enkele druppels rode-wijnazijn.
  6. Verwarm de helft van de Solo Vloeibaar (waarin de lookteentjes gekonfijt zijn) in een antikleefpan en bak hierin de pompoenparten op een laag vuur, zodat de pompoen gelijktijdig bruint en gaart.
  7. Laat de Solo schuimig worden in een pan, kruid de stukken filet pur met peper van de molen en braad ze tot de gewenste gaarheid (bleu, saignaint, à point, bien cuit), laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie.
  8. Bak de bospaddenstoelen kort aan op een hevig vuur in 2 à 3 eetlepels van de resterende Solo Vloeibaar, kruid met peper en zout.
  9. Schik de pompoenparten op de borden, verdeel er de bospaddenstoelen over, schik er de filet pur op en strooi er een weinig zeezout op, schik tot slot op elke filet pur een teentje gekonfijte knoflook. Werk af met de rodewijnsaus.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?