Ingrediënten voor 2 personen
- 2 filet pur
- 2 tomaten
- 1 bosje basilicum
- 1 sjalot
- 25 cl tomatensap
- 1 bol mozzarella
- solo, bakken en braden
- balsamico-azijn
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Haal steeds het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast, moet op kamertemperatuur zijn, anders loopt u het risico dat het binnenin niet warm genoeg is.
- Was de aardappelen en kook deze in de schil halfgaar, laat afkoelen en snij in brunoise (blokjes).
- Maak met een scherp mes twee inkepingen op de kop van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water, laat ze schrikken in koud water.
- Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in brunoise.
- Hak de sjalot en de basilicum fijn.
- Kruid de filet pur met peper.
- Verhit een soeplepel solo in een pan en bak hierin de filet pur, naar eigen smaak, bleu, saignant......, kruid met zout.
- Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Doe de sjalot en de aardappelblokjes in het braadvocht, laat gaarstoven, voeg de tomatenblokjes toe.
- Strooi de basilicum over de aardappel en meng alles goed door mekaar.
- Deglaceer met een scheutje basilicum-azijn en het tomatensap, kruid met pezo.
- Snij de mozzarella in 4 schijfjes.
- Dresseer de aardappelgarnituur in het midden van de warme borden, leg er 2 schijfjes mozzarella op en daar bovenop het vlees.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?