Filet pur met mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Haal steeds het vlees een uur voor het bakken uit de koelkast, moet op kamertemperatuur zijn, anders loopt u het risico dat het binnenin niet warm genoeg is.
  2. Was de aardappelen en kook deze in de schil halfgaar, laat afkoelen en snij in brunoise (blokjes).
  3. Maak met een scherp mes twee inkepingen op de kop van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water, laat ze schrikken in koud water.
  4. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in brunoise.
  5. Hak de sjalot en de basilicum fijn.
  6. Kruid de filet pur met peper.
  7. Verhit een soeplepel solo in een pan en bak hierin de filet pur, naar eigen smaak, bleu, saignant......, kruid met zout.
  8. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  9. Doe de sjalot en de aardappelblokjes in het braadvocht, laat gaarstoven, voeg de tomatenblokjes toe.
  10. Strooi de basilicum over de aardappel en meng alles goed door mekaar.
  11. Deglaceer met een scheutje basilicum-azijn en het tomatensap, kruid met pezo.
  12. Snij de mozzarella in 4 schijfjes.
  13. Dresseer de aardappelgarnituur in het midden van de warme borden, leg er 2 schijfjes mozzarella op en daar bovenop het vlees.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?