Recept 05 (0 stemmen)

Filet pur met mozzarella en tomatenvinaigrette geparfumeerd met basilicum

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Stap 1: Haal het vlees uit de koelkast
  2. en laat het op kamertemperatuur komen.
  3. Maak de tomaten schoon, pel ze en snij
  4. ze in brunoise. Was de aardappelen en
  5. snij ze ook in brunoise. Hak de sjalot fijn.
  6. Verhit in een pan vetstof totdat deze een
  7. hazelnootbruine kleur vertoont.
  8. Stap 2: Kruid de filet en bak hem
  9. vervolgens in de pan. Laat de filet
  10. gedurende 2 minuten aan elke kant bakken
  11. en zet het vlees in de oven op 180°. Voeg
  12. in dezelfde pan de gesneden aardappelen
  13. en de sjalot toe en stoof gedurende 2 à 3
  14. minuten. Voeg de tomaten toe en kruid het
  15. geheel af.
  16. Stap 3: Hak de basilicum fijn en
  17. bestrooi op de aardappelen. Deglaceer met
  18. balsamicoazijn en tomatensap, voeg een
  19. soeplepel boter toe en meng het geheel.
  20. Stap 4: Dresseer deze garnituur in het
  21. midden van een bord, leg er 1 of 2 schijfjes
  22. mozzarella bovenop en daarna het vlees.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie