Recept 35*** (5 stemmen)

Filet Pur met chutney van citroen, couscouskroketjes en een tomatenrelish

Dit is een recept van

tijd
120 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Couscouskroketjes
  2. Maak 200 ml kippenbouillon. Doe de couscous in een kom en giet hierover de warme kippenbouillon.
  3. Dek af en laat de couscous zwellen.
  4. Schil en was ondertussen de aardappelen. Zet een kookpot op het vuur.
  5. Doe in het kookwater wat rundsfond en kook de aardappelen gaar.
  6. Giet de aardappelen af, kruid met nootmuskaat naar smaak. Voeg een scheutje melk toe en maak er puree van.
  7. Meng de couscous als die klaar is met de aardappelpuree. Hak de koriander en de peterselie zeer fijn en meng goed onder de couscouspuree.
  8. Rol ronde balletjes van de puree. Laat de couscouskroketjes nog een uurtje opstijven in de koelkast.
  9. Verhit Solo Frituurvet en frituur de couscouskroketjes.
  10. Chutney van citroen
  11. Kook de citroenen 10 minuten in een pot water. Hierdoor zullen de sappen zeer snel vrijkomen.
  12. Pers ze uit en giet het sap in een sauspan. Voeg ook het vruchtvlees en wat zeste toe.
  13. Meng de suiker met het citroensap en laat op een zacht vuurtje inkoken tot een siroop.
  14. Relish van tomaat
  15. Emondeer* de tomaten, halveer en verwijder de zaadjes.
  16. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  17. Pel de ui en snipper fijn. Snij ook het pepertje klein.
  18. Pers de look boven de tomatenblokjes.
  19. Meng alles door elkaar, voeg het limoensap toe en kruid af met peper en zout.
  20. Rundvlees
  21. Kruid het vlees met vleeskruiden en wat cayennepeper. Verhit in een braadpan een flinke scheut olijfolie en wat Solo.
  22. Schroei de filet pur toe aan beide kanten zodat je een krokant korstje krijgt.
  23. Leg het vlees in een vuurvaste schotel en dek af met zilverpapier.
  24. Gaar de filet een viertal minuten verder in een voorverwarmde oven op 175°C.
  25. Snij het vlees in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  26. Bordschikking
  27. Neem een vierkant bord en dresseer rechts de relish van tomaten.
  28. Leg daarnaast 3 à 4 plakjes filet pur.
  29. Lepel 3 grote druppels chutney boven het vlees en de relish en plaats daarop nog 3 couscouskroketjes.
  30. Werk het bord af met een streepje citroenchutney en een blaadje citroenmelisse op de relish.
  31. * Emonderen
  32. Emonderen is het in kokend water dompelen, verfrissen en pellen van tomaten of andere groenten. Verwijder het kroontje met een scherp mesje en maak aan de andere kant van de tomaat een ondiepe insnijding in kruisvorm. Leg de tomaten 10 seconden in kokend water. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat ze een minuutje afkoelen in ijskoud water.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie