Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Fijne taart van gekarameliseerde appels

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
nagerecht
Belgisch
gebak
recipe image Fijne taart van gekarameliseerde appels
  • 2 Jonagold-appels
  • 16 vellen brickdeeg
  • 125 g amandelpoeder
  • 50 g Solo
  • 4 kl cassonade
  • 1 citroen, het sap
  • taartvorm van 16-18 cm doorsnede
  1. Laat de oven voorverwarmen op 165°C.
  2. Laat de margarine smelten en bestrijk de brickvellen met behulp van een penseel.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Halveer ze, snij ze in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
  4. Leg een vel brickdeeg in het taartvormpje, schep een koffielepel amandelpoeder in het midden en herhaal dit driemaal.
  5. Op het laatste vel de appelschijfjes mooi schikken en bestrooien met een koffielepel cassonade. Bak 15 à 20 minuten in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.