fijne bloemkoolsoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. de bloemkool schoonmaken in roosjes verdelen en goed wassen
  2. de ui schoonmaken en versnipperen
  3. de aardappelen schillen wassen en in blokjes snijden
  4. 2 eetlepels solo bakken en braden verhitten, de ui glazig fruiten
  5. de aardappelblokjes en bloemkool toevoegen en 5 minuten meestoven
  6. de groentenbouillon erbij schenken
  7. aan de kook brengen en met het deksel op de pan 20 min. zachtjes laten koken
  8. 2 sneden brood zonder korst toevoegen
  9. het geheel met een staafmixer pureren
  10. de room en kruiden toevoegen
  11. de soep aan de kook brengen en nog eens 5 min. laten koken.
  12. serveer met een beetje gemalen kaas bovenaan. Smakkelijk
  13. tip: je kan altijd wat bloemkoolroosjes apart houden en op het laatste bijvoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?