Fijne appelkoek

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 g vetstof
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 2 à 3 appels
  • 2 eetlepels afdekgelei of abrikozenconfituur
  • bloemsuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Mix de vetstof zodat ze zacht wordt.
  3. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.
  4. Klop goed met de handmixer.
  5. Doe er daarna één voor één de eieren bij.
  6. Klop het geheel tot een roomkleurige lichte en homogene massa.
  7. Zeef de bloem boven de massa.
  8. Zet de bloem onder de massa.
  9. Vet een bakvorm in.
  10. Bestrooi hem met bloem.
  11. Breng het beslag in de vorm.
  12. Schil de appels.
  13. Snijd ze in vieren.
  14. Verwijder het klokhuis.
  15. Maak insnijdingen op 2mm afstand van elkaar in de buitenkant van ieder vierde.
  16. Leg de partjes, met de insnijdingen naar boven, op 1cm van de rand, in kransvorm op het deeg.
  17. Duw ze lichtjes in het deeg.
  18. Bak gedurende 40 minuten.
  19. Verwarm de confituur licht.
  20. Ontvorm de koek.
  21. Bestrijk de bovenkant met de confituur.
  22. Laat afkoelen op een taartrooster
  23. Bestrooi net voor het opdienen de rand met bloemsuiker.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door cowgirltje1978 op 11 mei 2014 om 18u30

gebakken om mee te nemen op visite en héél lekker bevonden...

Gepost door Dorothy93 op 12 mei 2014 om 20u39

Da's leuk om te horen! :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?