Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de stelen en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Pel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en ze te schrikken in ijskoud water. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  3. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Pel de ui en snipper fijn. Pel en ontkiem de knoflook en snipper deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snipper deze fijn
  5. Snijd de inktvistubes in dunne ringen. Snijd de kip in blokjes
  6. Verwarm een grote pot met een weinig olijfolie en voeg de mosselen toe, zet een deksel op de pot en schud de mosselen regelmatig op, neem de pot van het vuur als alle mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de schelp en houd deze apart. Vang alle mosseljus op.
  7. Stoof de ui, wortel, paprika en de knoflook aan in de olijfolie gedurende 5 à 6 minuten. Voeg de stukjes kip en de inktvis toe en laat dit een 3-tal minuten meebakken op een laag vuur.
  8. Voeg nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en roer goed om. Doe alle pasta bij de groenten, voeg de erwten, rode peper en de saffraan toe en bevochtig alles met de mosseljus, alles moet goed onderstaan, dus voeg indien nodig nog water toe. Schik de gamba’s erboven op en laat alles ongeveer een kwartiertje sudderen onder deksel. Voeg op het laatste moment de mosselen toe om ze nog even op te warmen.
  9. Dien dit gerecht op uit de pan of een grote schotel en bestrooi net voor het opdienen met grof gehakte koriander of peterselie en serveer met limoenpartjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 16u02

Dank je wel Biekevg voor de tips! Laat zeker weten of het gesmaakt heeft!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?