Feuilleté met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven op 180°C. Snij het bladerdeeg in 8 gelijke stukken. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk er het bladerdeeg mee. Bak 20 tot 25 minuten of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Maak de groenten schoon. Schil de wortelen, snij ze in plakjes. Spoel de bloemkook en de broccoli, verdeel ze in roosjes. Stoom de groenten in 15 tot 20 minuten beetgaar. Leg er de laatste 5 minuten de asperges bij. Maak een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met de melk. Roer goed glad en laat de saus 5 minuten zachtjes koken om de bloemsmaak te neutraliseren. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leg op 4 borden een bladerdeegkoekje; Verdeel er de groenten over. Lepel er de saus bij. Dek af met een tweede bladerdeegkoekje en serveer

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?