Recept 25** (1 stem)

Feestgebraad met truffels

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 240°C, T°8
  2. Reinig de champignons, snij de grootste in stukken en leg opzij.
  3. Snij het stokbrood in 8 stukken.
  4. Beboter een ovenschotel en plaats er het gebraad in. De oventijd bedraagt 25 tot 30 minuten.
  5. Bereid de saus. Hak de sjalotten fijn en stoof ze in een braadpan met 25 GR gesmolten boter. Na drie minuten bestrooit u ze met bloem, draait u het vuur uit en mengt u alles met de klopper. Voeg geleidelijk ook de witte wijn toe terwijl u blijft mengen. Dan zachtjes opwarmen en de cognac, de stukjes truffel, peper en zout toevoegen. Laten sudderen.
  6. Ondertussen braadt u snel de champignons in boter.
  7. Het gebraad is gaar. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
  8. Braad de stukjes stokbrood bruin in de oven gedurende 2 minuten. Leg ze opzij.
  9. Snij het gebraad in fijne plakken, vang het braadvocht op en voeg het bij de saus.
  10. Dien de plakken gebraad op versierd met de saus en de champignons en verder met toasts belegd met ganzeleverpastei.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?