Recept 45**** (3 stemmen)

Feestelijke waterzooi van kalkoen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de kalkoenbouten 15 à 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen in de kippenfond of bouillon.
  2. Schil de aardappelen en snij ze mooi rond. Kook ze gaar in gezouten water.
  3. Schil de wortelen, de prei en het witloof en snij in reepjes. Verdeel de romanesco in roosjes. Smelt een klontje Solo en stoof de groenten kort op een zacht vuur.
  4. Haal de kalkoenfilets uit de bouillon en laat de bouillon kort inkoken. Klop in een kommetje de eidooier los met de room. Doe de kalkoen en groenten terug in de bouillon, zet het vuur af en voeg de room met eidooier toe (laat niet meer koken, anders schift de room).
  5. Werk af met de dragon en kervel en breng op smaak met peper en zeezout.
  6. Serveer met de gekookte aardappelen. 

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie