Recept 55***** (3 stemmen)

Feestelijke vol au vent van kalkoen met wildballetjes, kastanjes, bospaddenstoelen en huisgemaakte kroketten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar en laat ze even kort droogkoken. Pureer ze met een passe vite tot een fijne aardappelpuree. Meng er de eidooier door en breng op smaak met noomuskaat. Laat afkoelen.
  2. Doe de puree in een spuitzak en spuit er kroketten mee op een bebloemd werkvlak. 
  3. Klop de eiwitten los en kruid met peper en zout.
  4. Haal de kroketten door de bloem en het eiwit.
  5. Verhit een klontje solo in een pan en bak de bouten rondom goudbruin. Kruid met peper en zout en blus met een scheutje sherry. 
  6. Voeg de fond toe, dek af en laat op een zacht vuur garen (de gaartijd hangt af van het gewicht van de kalkoen bouten, maar laat vooral op een zacht vuur garen). 
  7. Laat inkoken met de room en werk af met verse dille. Hak de noten en bessen en meng door het gehakt. Doe de eidooier en het broodkruim erbij. Klop het eiwit stijf en spatel door het gehakt.
  8. Maak je handen nat en rol er balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in Solo.
  9. Verwarm de oven voor op 180°C.
  10. Steek ringetjes of vormpjes uit het deeg .
  11. Klop de eidooier  los met wat water en strijk er de rondjes of vormpjes mee in. Verdeel er het chia zaad over en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn. Om een ‘kuipje’ te maken maak je meerdere ringetjes, laat 2 ringetjes heel en steek uit de andere kleinere ringetjes. 
  12. Zet de volle ronde onderaan en stapel daarop de uitgestoken ringetjes (zo krijg je een kuipje. Strijk in met het ei en zet in de oven. Maak de champignons schoon.
  13. Verhit een klontje Solo en bak de champignons mooi bruin. Werk af met tijm, vers gemalen peper en zeezout. Bak de kastanjes mooi bruin.
  14. Verhit de olie op 180C en bak de kroketten mooi goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier. 

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Treibeltje op 22 december 2015 om 09u56

Ziet er echt fantastisch uit en heel smakelijk.

Gepost door Solo op 23 december 2015 om 15u45

Dag Treibeltje, fijn om te horen. Het ziet er niet alleen fantastisch uit, maar het smaakt ook lekker. Zeker eens proberen :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie