Feestelijke runderrollade spiesjes met walnotenpesto
Nog een heerlijke variant op de typische kalkoenrollade, is deze runderrollade. Gegrild in de pan of misschien wel bij een gezellige winterbarbecue in de tuin? Gezelligheid alom!
60 min
Ingrediënten voor 6 personen
-
6 el Solo vloeibaar
- 4 el peterselie
- 10 walnoten
- 50 g Parmezaanse kaas
- 2 teentjes look
- 100 ml olijfolie
- 1 kg runderrolade
- peper en zout
- cayennepeper naar smaak
- extra 6 brochettespiezen
Bereidingswijze
- Doe de Parmezaanse kaas, de walnoten, de gepelde look en de verse peterselie in de blender.
- Schenk er de olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
- Proef en kruid met peper en zout.
- Rol de rollade open op een snijplank en bestrijk de binnenkant met de pesto, kruid eventueel bij met cayennepeper.
- Rol de rollade weer op en bind hem op met keukentouw en kruid met peper en zout.
- Leg de rollade met de sluiting naar boven en prik op gelijke afstand de brochettespiezen door de rollade.
- Snijd de rollade nu in 6 gelijke stukken met in elk stuk een spies.
- Bestrijk de brochettes met Solo Vloeibaar en bak of grill ze 3 minuten aan elke kant.
Tip
Combineert heerlijk met de aardse smaak van pastinaakpuree en een lekkere winterse salade.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?