Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Schil, was en droog de aardappelen goed. Halveer de aardappelen .
  2. Leg ze met de platte snijkant op de snijplank en snij ze in de lengte in, maar natuurlijk niet door de platte onderkant. Draai dan de aardappelen een kwartslag en snij ze in de breedte ook in.
  3. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Roer de kruiden, peper en zout en de 3 el olie in een kommetje door elkaar en kwast er de aardappels mee in, ook tussen de blokjes.
  4. Zet de aardappels circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van
  5. 180 graden en controleer na deze bereidingstijd of de aardappels gaar zijn door er met een saté prikker in te prikken. Laat indien nodig iets langer in de oven staan. Per slot van rekening hangt dit ook samen met de dikte en grootte van je patatten. Als je kleinere exemplaren hebt, zoals ik, kun je ook al testen na 30 minuten baktijd.
  6. Strooi dan de laatste 5 minuten de geraspte kaas op de aardappelen en laat circa 5 minuten smelten. Strooi er eventueel wat gesnipperde peterselie over en serveer. Lekker met een salade en een mooie biefstuk.

Tip

Geen aardappelmixkruiden? Neem dan Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden, of alleen oregano... of..... nét wat jíj lekker vindt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?