Altijd weten wat je gaat eten?
Feestelijke met gerookte zalm en spinazie gevulde kipfilet met briesaus
Bereidingswijze
- Feestje? Dan is dit kiprecept echt een topper! Kipfilet gevuld met spinazie en zalm, overgoten met een frisse briesaus.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur.
- Maak op smaak af met wat zout en peper.
- Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt.
- Bestrooi deze naar smaak met wat zout en peper.
- Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op.
- Zet de kipfilets stevig vast met een prikker.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 min. gaar.
- Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie.
- Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe.
- Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus.
- Maak de saus glad met de staafmixer.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Serveer de saus apart.
- Lekker met:nieuwe aardappeltjes en asperges.
- (Groene asperges zijn tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar!)
- Bron Kip.nl
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?