Recept 05 (0 stemmen)

Feestelijke met gerookte zalm en spinazie gevulde kipfilet met briesaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KAKELVERSE KIPGRECHTEN

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Feestje? Dan is dit kiprecept echt een topper! Kipfilet gevuld met spinazie en zalm, overgoten met een frisse briesaus.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur.
  3. Maak op smaak af met wat zout en peper.
  4. Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt.
  5. Bestrooi deze naar smaak met wat zout en peper.
  6. Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op.
  7. Zet de kipfilets stevig vast met een prikker.
  8. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 min. gaar.
  9. Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie.
  10. Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe.
  11. Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus.
  12. Maak de saus glad met de staafmixer.
  13. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  14. Serveer de saus apart.
  15. Lekker met:nieuwe aardappeltjes en asperges.
  16. (Groene asperges zijn tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar!)
  17. Bron Kip.nl

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie