Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr aardappelschijfjes voorgekookt
- 4 grote uien in dunne ringen
- 1 ei
- 1 dl melk
- 250 gr camembert of brie
- 2 dl kook of slagroom
- pezo en wat nootmuskaat
- 25 gr boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de uien glazig in het grootste deel van de boter. De rest van de boter is voor het invetten van de ovenschaal.
- Leg dan afwisselend een laagje aardappelplakjes en laagje uiringen in de schaal en kruid elke laag met pezo en wat nootmuskaat. werk zo alles in laagjes op.
- Klop het ei los met de melk en de room. en giet dit geheel over de ui en aardappelschijfjes.
- Dek de schaal af en plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven voor ca 35 minuten .
- Snij alvast de camembert in plakken .
- Neem na 35 minuten de schaal uit de oven en verdeel de plakjes camembert erover.
- Plaats de schotel weer in de oven voor ca 10 à 15 minuten totdat de camembert begint te kleuren.
- Serveer de gratin met een frisse gemengde salade of ... naar wens met een lekker stukje vlees of vis.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?