Recept 35*** (2 stemmen)

Feestelijke chocoladetaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe de Solo Patisserie in een kom en voeg de fijne kristalsuiker toe. Klop het met de mixer tot een lichtgeel en romig mengsel.
  2. Voeg de eieren, de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder toe en klop met de mixer tot een luchtig beslag. Rasp de zeste van 1 sinaasappel boven de kom en klop het door het beslag.
  3. Verdeel dit mengsel over de springvormen en bak de cakes in ca. 35 min. gaar. De cakes zijn gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Verwijder de vormen en laat de cakes afkoelen.
  4. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker in een hoge kom stijf. Bestrijk de bovenkanten van één afgekoelde cake met een dikke laag slagroom en plaats de ander cake erop. Bestrijk de bovenste cake met een dun laagje slagroom. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak met glad spuitmondje en spuit toefjes slagroom langs de rand van de cake.
  5. Werk de bovenkant van de cake af met de chocoladesterren en de chocoladekrullen. Rasp de schil van een ½ sinaasappel en leg tot slot toefjes van de zeste langs de rand van de taart.
  6. Steek de wonderkaarsjes in de taart en steek ze net voor het serveren aan. Klaar!
Tip

Maak deze feestelijke chocoladetaart een halve dag van te voren, dat scheelt werk tijdens het kerstdiner!

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Césaria op 22 december 2016 om 05u53

zeer lekker!

Gepost door Solo op 23 december 2016 om 15u45

Dag Denise! Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft :) Fijne feesten gewenst! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie