Feestelijke aperitiefhapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de rolletjes: Warm de oven voor op 200°C. Bruin het vlees in 1 el. margarine. Doe de tomaten en de kruiden er bij en 1/2 Knorr® kippenbouillonblokje. Goed mengen, aan de kook brengen en 5 min. laten pruttelen, tot het mengsel lichtjes ingekookt is. Rol het deeg uit. Spreid het vleesmengsel er gelijkmatig over uit en rol stevig op. Snijd de rol met een scherp mes in stukjes van 1 cm. Gedurende ong. 15 min. laten garen of tot ze goudbruin kleuren. Warm of koud serveren.
  2. Voor de paellamosselen: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kurkuma en het Knorr® kippenbouillonblokje in het kokend water. Fruit ondertussen de fijngehakte look in 1 el. margarine. Doe de mosselen en 150 ml water in de kookpan. Laat ze 5-8 min. koken tot ze gaar zijn. De pan van het vuur nemen, laten afkoelen en de mosselen uit hun schelp halen. Vermeng de gekookte rijst met de mosselen, de fijngehakte chilipeper en de peterselie. Opdienen in de mosselschelpen.
  3. Voor de minitaartjes met ratatouille: Snijd de groenten in kleine blokjes. Fruit het fijngehakte teentje knoflook in 1 el. margarine. Doe de groenten er bij, 1/2 Knorr® kippenbouillonblokje en 50 ml water. Aan de kook brengen, het vuur lager zetten en nog zo’n 15 min. verder laten sudderen. Doe er de gehakte tijm bij en laat nog 5 min. verder koken. Van het vuur nemen en laten afkoelen. Vul de taartjes met de ratatouille. Warm of koud serveren.
  4. Voor de gehaktballetjes: Hak de gember en knoflook zeer fijn. Fruit de gember en knoflook in 1 el. margarine gedurende 5 min. Vermeng het vlees met 1/2 Knorr® kippenbouillonblokje, de gember en de look. Voeg water bij het mengsel indien nodig. Vorm kleine gehaktballetjes van zo’n 4 cm diameter. Bak de gehaktballetjes bruin in 2 el. margarine op een matig hoog vuur.

Tip

Serveer de gehaktballetjes met zoetzure saus. Werk de ratatouilletaartjes af met geraspte parmezaan. Doe garnaaltjes bij de paella. Gebruik een vulling van spinazie voor de rolletjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?