Recept 05 (0 stemmen)

Fazantsoep

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 fazantehaan die goed in zijn vlees zit
  3. 1 wortel
  4. 1/2 wit van prei
  5. 1 tak selderij
  6. 1/2 teentje knoflook
  7. 80 gr champignons
  8. 150 gr boter
  9. 1 glas port
  10. 2 liter gevogeltebouillon
  11. 1 glas cognac
  12. 4 dl room
  13. 2 sneden witbrood zonder korst
  14. Bereiding:
  15. Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, zodat ze snel garen en veel van hun aroma afgeven
  16. Snijd de borstfilets van de fazant en bewaar ze koel
  17. Hak de rest in stukken
  18. Stoof de fijngesneden groenten in een grote pan in wat boter
  19. Voeg de in stukken gehakte fazant toe en laat die in 10 minuten aan alle kanten lichtjes bruinen
  20. Voeg in 2 keer de port toe en voeg, als de port is verdampt, het teentje knoflook, de champignons en de bouillon toe
  21. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen
  22. Haal de soep door een fijne zeef, druk alles, het karkas inbegrepen, goed uit en haal het verkregen vocht door een linnen doek
  23. Kruid de borstfilets met peper en zout, bak ze in boter en snijd het vlees in langwerpige blokjes
  24. Verwarm en flambeer de cognac
  25. Warm de bouillon van de fazant op en voeg de room, het borstvlees en de geflambeerde cognac toe
  26. Breng de soep op smaak en dien op met in boter goudgeel gebakken blokjes brood

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie