Fazantfilets met groene peper

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien, zodat u ze van elkaar kunt losmaken.
  3. Bereiding (20 min.)
  4. Verhit de boter in een braadpan en kleur er het vlees in (┬▒ 2 min. langs elke kant). Kruid met peper en zout.
  5. Zet het vuur zachter en voeg een scheutje wildfond toe. Laat afgedekt nog 6 min. garen. Voeg tussenin nog wat wildfond toe.
  6. Verwarm de cognac, giet over het vlees en flambeer (weg van de dampkap!). Als de vlam gedoofd is, haalt u het vlees uit de pan. Hou het warm.
  7. Voeg de rest van de wildfond toe en breng aan de kook. Doe er na 2 min. 2 dl room bij en 1 koffiel. mosterd. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  8. Giet de saus door een zeef en werk af met de groenepeperbolletjes. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout.
  9. Afwerking
  10. Snij de fazantenborstfilets in vrij dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met gestoomde worteltjes of gegarneerde artisjokbodems en kroketjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?