Recept 55***** (2 stemmen)

Fazant in kersenbier met groenten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

bakken

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng 4 el. olijfolie en een Knorr® kippenbouillonblokje tot een gladde pasta. Wrijf de fazant er helemaal mee in.
  3. Zet het gevogelte in een vuurvaste schaal in de oven. Giet een beetje water in de schaal. Laat gedurende 60 min. braden en bedruip het vlees regelmatig tijdens het roosteren.
  4. Schil de groenten en vruchten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de rozemarijn fijn. Doe de groenten, de rozemarijn en de resterende olijfolie samen in een ovenschotel en zet deze 20 min. in de oven, na de fazant. Laat gedurende 40 min. garen.
  5. Neem de fazant uit de oven en doe het braadvocht in een kookpan. Houd de fazant goed warm onder aluminiumfolie. Doe het bier bij het braadvocht en breng het aan de kook; laat het enkele minuten doorkoken tot het indikt en de alcohol verdampt.
  6. Serveer de fazant met de saus en de geroosterde groenten.
Tip

Serveer de gebraden fazant met veenbessengelei. Heb je niet genoeg braadvocht, doe er dan wat water bij. Wikkel de fazant voor het roosteren in dunne plakjes ham.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie