Fazant fine champagne

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de stelen van de paddenstoelen. Maak desgewenst kleine insnijdingen in de hoed van de paddenstoelen om zo een mooi decoratief effect te bekomen. Bak de paddenstoelen even aan in wat boter in de pan. Houd apart.
  2. Bestrijkl de fazanten met versgemalen peper en zout. Zout en peper ook de fazanten aan de binnenkant. Steek in elke fazant ook een flinke kluit boter.
  3. Laat de fazanten langs alle kanten in boter aankleuren op het fornuis.
  4. Leg de fazanten op hun zijkant en schuif de voorverwarmde oven in die staat afgesteld op 240°C
  5. Laat 10 miniuten bakken. Overgiet regelmatig met braadvocht,
  6. Keer de fazanten om. Overgiet met braadvocht en laat op de andere kant ook 10 minuten braden.
  7. Leg de fazanten op de rug en overgiet opnieuw. Laat nog 5 à 7 minuten braden. haal de fazanten uit de oven en laat ze 15 minuten rusten op een warm plekje.
  8. Giet het meeste braadvet weg uit de pot van de fazanten. laat de sjalot en de selder gedurende 10 minuten zacht stoven in de fazantenpot. Voeg ook een takje tijm en een blad laurier toe.
  9. Giet 5cl cognac in de pot. Roer alle smaakstoffen los van de bodem en laat tot op de helft inkoken. voeg de fazantenfond toe. Laat tot op de helft inkoken.
  10. Giet de room in de pot. Laat inkoken tot een mooie gebonden saus is ontstaan. Peper en zout.
  11. Zeef de saus en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg de paddenstoelen toe en laat even warm worden. Werk de saus af met een scheutje cognac.
  12. Snijd het borstvlees van de fazanten in reepjes. Overgiet met de saus en verdeel de paddenstoelen rondom.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?