Farfalle op z’n Venetiaans

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de kipfilets in de lengte in repen van maximaal 1 cm dik.
  4. - Snij de ham in de lengte in 2 en daarna in de breedte in reepjes van 1 cm dik.
  5. - Snij de champignons in schijfjes.
  6. Bereiding
  7. (20 min.)
  8. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en stoof de diepgevroren paprikareepjes 2 min. Roer om.
  9. Strooi er de bloem over en roer goed om. Leng aan met 3 dl water en de room. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  10. Voeg de hamreepjes, de champignonschijfjes en de stukken kip filet toe. Kruid met het tijmtakje, peper en zout.
  11. Laat 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Verwijder daarna het takje tijm.
  12. Kook intussen de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  13. Afwerking
  14. Meng de pasta onder de saus en geef er geraspte parmezaan of gruyère bij.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?