Farfalle met spinazie, kip en boursin

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram Farfalle pasta
  • 500 gram Diepvriesspinazie
  • 1/2 bakje Boursin
  • 300 gram Kipfilet
  • Kipkruiden

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de farfalle. Doe daar een scheutje olijfolie bij voor de smaak. Kook de pasta ongeveer 10 min totdat deze niet meer hard is.
  2. Kruid nu de kip met kruiden naar keuze en laat deze even intrekken, zodat de smaak er niet meteen vanaf gaat wanneer je het bakt. Zelf gebruik ik kipkruiden uit een potje, die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Bak de kip totdat deze goudbruin is en snijdt voor de zekerheid een stukje doormidden om te kijken of de kip wel goed gaar is, want we willen natuurlijk geen salmonella krijgen.
  3. Zet ondertussen ook de spinazie op het vuur. Diepvriesspinazie hoeft alleen nog maar worden opgewarmd dus deze zet je een paar minuutjes op laag vuur. Als ie klaar is, giet je de spinazie af en roer je een half bakje boursin door de spinazie.
  4. Nu is alles klaar en kun je de borden gaan opmaken. Bedek de bodem van het bord met de pasta en leg daar overheen een bolletje spinazie. Hier overheen kun je de stukjes kip leggen en klaar is het gerecht. Je kunt het eventueel nog afmaken door het geheel te besprenkelen met wat geraspte kaas, bijvoorbeeld parmezaanse kaas.
  5. Dit gerecht is heel simpel te maken en is ook snel klaar. Ideaal als je niet veel tijd hebt en toch iets lekkers op tafel wilt zetten!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?