Recept 05 (0 stemmen)

Farfalle met broccoli

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Giet de gepelde tomaten door een chinois (zeef) en vang het vocht op.
  2. Snij de tomaten in stukken. Rasp de parmezaan.
  3. Pel de sjalotten en knoflook en snipper fijn, bak glazig in olijfolie, roer er de tomatenpuree door.
  4. Voeg er het sap van de tomaten en de rozemarijn aan toe en breng op smaak met suiker en pezo.
  5. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen, voeg er de tomaten aan toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes koken.
  6. Verwijder het takje rozemarijn uit de saus.
  7. Verdeel de broccoli in roosjes, spoel af onder stromend water.
  8. Schil de stelen van de broccoli en snij in blokjes.
  9. Kook de broccoli beetgaar in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water, laat uitlekken.
  10. Schep juist voor het opdienen de broccoli door de tomatensaus en warm op.
  11. Kook de farfalle beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  12. Meng de pasta meteen met de warme tomatensaus en broccoli.
  13. Schep de pasta/broccili/saus in zeer warme pastaborden, bestrooi naar eigen smaak met parmezaan en serveer met vers stokbrood.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie