Far breton met pruimen en armagnac

7 (7)
0 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

voor een taartvorm van 16 tot 20 cm diameter

  • 100 g ontpitte pruimen
  • 200 g patisseriebloem
  • 150 g griessuiker
  • 40 g Solo licht gezouten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 l volle melk
  • 2 el armagnac (of rum)

Bereidingswijze

  1. Meng de pruimen met de armagnac.
  2. Klop de eieren schuimig met de suiker en de vanillesuiker en meng er de gezeefde bloem onder. Voeg nu al roerend de melk toe.
  3. Vet een ovenschaal in met de Solo en giet een bodem van het beslag in de schaal. Zet de schaal 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Neem de schaal uit de oven en verdeel de pruimen in de schaal. Giet de rest van het beslag in de schaal. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 20 à 25 minuten, zet de oven uit en laat de taart nog 30 minuten in de oven. Let op: laat de oven dicht gedurende het hele bakproces!
  4. Serveer de far breton lauw of koud.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door bertrijs op 11 april 2016 om 21u07

Graag de afmetingen van de traatvorm a.u.b.? Dank bij voorbaat

Gepost door Solo op 12 april 2016 om 11u50

Hey Bertrijs, je kan een taartvorm van 16 tot 20cm diameter gebruiken :-) Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?