Recept 05 (0 stemmen)

Falafel met komkommer-worteldip

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De falafel:
  2. • Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef.
  3. • Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijst.
  4. • Pel de ui en knoflook.
  5. • Pluk de verse koriander blaadjes.
  6. • Pureer de kikkererwten met rode peper, ui, knoflook, kummel, koriander en 1 ei glad met een staafmixer.
  7. • Voeg eventueel een extra ei toe, als de massa te massief is.
  8. • Voeg eventueel extra paneermeel toe, als de massa te nat is.
  9. • Schep de massa in een kom en roer goed door elkaar.
  10. • Breng op smaak met zout en peper.
  11. • Vorm 4 burgers van de kikkererwtenmassa.
  12. • Rol ze door de paneermeel zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
  13. • Verwarm een pan met een scheut olie.
  14. • Bak de burger aan beide kanten in circa 10 minuten goudbruin en warm.
  15. Komkommer-worteldip:
  16. • Schil de komkommer en wortels. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.
  17. • Rasp de komkommer boven een kom op de grove kant van een rasp en knijp goed uit.
  18. • Rasp de wortel boven de kom op de grove kant.
  19. • Meng de komkommer met wortel en roer de yoghurt erdoor.
  20. • Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de kom.
  21. • Breng op smaak met zout en peper.
  22. De pitabroodjes vullen:
  23. • Was de tomaten, verwijder de groene kern en snijd in plakken.
  24. • Was en droog de bladeren sla goed.
  25. • Toast de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  26. • Snijd de pita broodjes half open.
  27. • Verdeel hierin de sla, tomaten en de falafel burgers en serveer met de komkommer wortel dip.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?