Eyecatchers voor soepjes.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Zie bij de bereiding

Bereidingswijze

  1. Gebonden of gladde soepen zijn heerlijk, maar zonder "aankleding" ook wel saai. Door een extra toevoeging van garnering krijgt je soep qua smaak en uiterlijk meteen iets bijzonders. We kennen allemaal de uitgebakken bacon verkruimeld op soep. de toevoeging van crème fraîche ,room, e.d. Deze laatste in sliertjes of druppels .
  2. Droog een sneetje brood in de oven op 160 graden voor 10 minuten. Maal fijn , of verkruimel met je handen. Doe een scheut olijfolie of knoflookolie, of kruidenolie in een pannetje en bak de kruimels extra krokant en versier daarmee je soep.. Lekker op vegetarische soepen. Soep Pastinaak-venkelsoep met streaky bacon van SOLO. Ik wilde vegetarisch en maakte dus de brood kruimeltjes gebakken in kruiden olie.
  3. Een lepeltje verse kruiden zoals bieslook, peterselie, basilicum, dille enz. Gebruik bij voorkeur verse kruiden, of neem kruiden uit de diepvries. Croutons van brood, al dan niet met een beetje knoflook. Snijd blokjes van oud brood en bak deze krokant in een beetje olie of roomboter. Kleine stukjes gerookte zalm, rivierkreeftjes of garnaaltjes. Een combinatie van bovenstaande ideetjes kan ook, maar natuurlijk niet alles tegelijk.
  4. Knapper bolletjes. Te koop bij vrijwel iedere supermarkt. Lekker krokant. Serveer de knapper bolletjes apart van de soep, ze worden anders te snel week. Tip: als je geen croutons in huis hebt voor de salade kun je daar ook best wat knapper bolletjes doorheen doen. Laatst zelf nog een keer gebruikt.
  5. Taugé. Taugé kun je prima gebruiken als garnering voor de soep. Staat vooral mooi op tomatensoep. Om de taugé lekker knapperig te houden pas op het laatste moment toevoegen.
  6. Geroosterde pijnboompitjes. De pitjes koop je bij de supermarkt en die doe je heel even in een droge koekenpan. Wel goed blijven schudden, ze branden vrij snel aan. Geroosterde pijnboompitjes met broccolisoep is een prima combinatie.
  7. Dille. Dille smaakt vooral goed bij vis en schaaldieren. Zeker op een romige vissoep echt een aanrader
  8. Reepjes gebakken ei. Bak een eitje in de koekenpan en snij het ei daarna in dunne reepjes. Smaakt prima bij Chinese tomatensoep en Chinese of oosterse kippensoep.
  9. Kipfilet reepjes. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Marineer de kip met lekkere kruiden. Bak de kip op in een koekenpan en garneer de soep met pittige kipfilet reepjes.Kipfilet broodbeleg. Kipfilet is niet alleen als broodbeleg, je kunt er ook prima soepen mee garneren. Snij de plakjes in dunne reepjes en drapeer de reepjes op de soep als garnering.
  10. Ster van room. Voor een mooi culinair effect kun je room gebruiken. Met een lepel laat je eerst een flinke scheut in het midden van het bord glijden. Daarna maak je nog twee cirkels van room in het soepbord. Dan pak je een mes en vanuit de middelste pluk room trek je lijnen naar buiten. Op die manier vorm je een mooie ster. Staat vooral mooi op romige felgekleurde soepen zoals broccolisoep en tomaten crème soep. Ook mooi bij pompoensoep.
  11. Waterkers. Waterkers kun je prachtig gebruiken als garnering voor je soep.
  12. .Bieslook. Verse bieslook fijn knippen en over de soep strooien. Optisch is het vaak mooi om juist lange sprieten te gebruiken. Wat je zelf wil.
  13. Basilicum. Vooral tomatensoep met Basilicum is heel populair maar ook in andere soepen misstaat basilicum niet als garnering
  14. Lente-ui of bos ui Beide zijn heerlijk om je soep mee te garneren. Snij de stengels in dunne ringetjes en klaar ben je.
  15. Rode peper. Om je soep een beetje meer pit te geven kan je rode peper gebruiken als garnering. Wel eerst even de pitjes er uit halen. Het makkelijkste is om de peper in de lengte doormidden te snijden, dan de pitjes weghalen en dan in dunne ringetjes snijden.
  16. Gehakte tijm of rozemarijn.
  17. Crème fraîche. Het klinkt te simpel om waar te zijn maar een mooie klodder crème fraîche maakt je soep lekker romig en het staat nog leuk ook
  18. Amandelschaafsel. Amandelschaafsel past heerlijk bij romige kippensoep of bij bijvoorbeeld broccolisoep
  19. Tortilla chips. Tortilla chips kan je perfect gebruiken bij bijvoorbeeld bruine bonensoep. Je kunt ze heel laten of in kleine stukjes breken. Wel direct serveren want de tortilla chips zal snel zacht worden.
  20. Verse koriander. Pas wel op, de smaak is vrij overheersend en niet iedereen is er even dol op. Echt een garnering voor de liefhebbers.
  21. Reepjes gerookte paling. Niet heel standaard maar wel heel erg lekker. Gaat goed samen met soepen met een milde smaak, het vormt een lekkere hartige tegenhanger.
  22. Dungesneden preiringen.
  23. Zongedroogde tomaatjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes als garnering voor je soep
  24. Gefrituurde uitjes. Eén van mijn persoonlijke favorieten. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de winkel maar kunt ze ook zelf maken. Je hebt nodig: 5 uien, 1 teentje knoflook, beetje zout, 4 a 5 eetlepels olie. De olie goed verhitten, zout aan de olie toevoegen. De uien en de knoflook bakken tot de uien bruin krokant zijn. Leg de uitjes daarna op keukenpapier om goed uit te lekken. Laat de uitjes goed uitdrogen en bewaar ze daarna in een goed afgesloten pot op een droge plek. Kijk ook eens bij de toko als daar bent, daar hebben ze vaak hele grote zakken gefrituurde uitjes voor weinig geld, dat is vaak veel voordeliger dan die kleine bakjes uit de supermarkt.
  25. Rozijntjes. Smaakt erg lekker bij bijvoorbeeld kerriesoep. De combinatie van pittig met zoet is heel verrassend lekker.Bladerdeeg figuurtjes. Met een uitsteekvorm (bijvoorbeeld sterretjes of hartjes) steek je figuurtjes uit het bladerdeeg. Leg ze op ovenpapier. Bestrijk de figuurtjes met een beetje ei. 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?