exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (20 min.) - Snij het preiwit in ringen. - Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes. - Snij de banaan in stukjes. - Rasp de gember. - Kruid de room met het mespunt kerriepoeder, peper en zout en klop half stijf. Zet koel weg. Bereiding (35 min.) Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren). Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerriepoeder toe, en laat 5 min. stoven. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk. Dek af en laat nog 15 à 20 min. koken op een zacht vuur. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met water. Kruid met peper, zout en eventueel nog wat kerriepoeder. Verdeel de soep over ovenbestendige kommetjes en bedek elk kommetje volledig met kerrieroom. Laat kort kleuren onder de ovengrill.
  2. afwerking verdeel over elk kommetje van halfopgeklopte kerrieroom. Zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met de room. Laat kort kleuren onder de grill. Dien op.
  3. De soep kan ook zonder de room worden gegeten

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?