Recept 45**** (7 stemmen)

Exotische fruitsla in een vers gebakken tulp (koekje) met een sausje van munt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lekker gebak en desserts

tijd
0 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak fruitsla van het exotisch fruit. Snij het fruit niet te klein, anders wordt het snel een pap.
  2. Pers de limoen uit en meng bij het sap een lepel honing en een scheutje water. Hak de munt fijn en voeg het toe aan de saus. Giet het sausje over de fruitsla.
  3. Meng alle ingrediënten van de tulp samen en smeer een dun laagje van dit koekjesdeeg op een vel boterpapier. Bak het koekje goudbruin af in de oven op 160°C.
  4. Haal het uit de oven en duw het in een kommetje zodat het koekje de vorm van een tulp overneemt.
  5. Dresseer de fruitsla in de tulp.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door fitopia1 op 24 april 2016 om 08u52

Zéér lekker dessertje, mmm - ook het koekje, smaak zoals kattentongen maar de vorm voor het tulpje te krijgen, nadat het uit de oven wordt genomen : in welk kom/vorm te leggen om ronde, bolle vorm te krijgen, dit is mij niet gelukt ? Ga dit nog eens uitproberen.

Gepost door Solo op 27 april 2016 om 09u52

Hey Fitopia1, dat horen wij heel graag :-) Je kan het koekje in een kommetje duwen zodat het meer de vorm van een tulp krijgt. Succes!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie