EXOTISCH KALKOENENSTOOFPOTJE MET KOKOSMELK

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 KG KALKOENENSTOOFVLEES
  • 8 PREIWITTEN
  • 3 TAKJES PETERSELIE
  • 4 DL KOKOSMELK
  • 230 GR BAMBOESCHEUTEN UIT BLIK
  • 6 DL VETARME VLEESBOUILLON, 1 blokje opgelost in 6 dl heet water
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl korianderbolletjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder, facultatief

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.
  4. - Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
  5. - Snipper de peterselie fijn.
  6. Bereiding
  7. (de dag voordien 40 min.,op het moment zelf 15 min.)
  8. De dag voordien (40 min.)
  9. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.
  10. 2 Giet er de bouillon over en laat 10 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  11. 3 Voeg de prei en de kokosmelk toe. Laat nog 20 min. garen op een matig vuur.
  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. 4 Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en laat 5 à 10 min. mee opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
  14. Afwerking
  15. Bestrooi het stoofpotje met de peterselie en dien op met Thaise rijst.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Katrienbo op 08 september 2016 om 23u06

dit eet iedereen graag bij ons thuis - en dat kan ik van heéél weinig recepten zeggen. Zelfs de niet-prei eters eten het, omdat de kokos de prei extra smeuïg maakt. De niet-rijst eters eten het omdat de saus zo lekker is. Wegens alles voordien klaarmaken is dit een aanrader voor als je volk ontvangt...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?