Recept 55***** (2 stemmen)

EXOTISCH KALKOENENSTOOFPOTJE MET KOKOSMELK

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

stoofpotjes

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.
  4. - Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
  5. - Snipper de peterselie fijn.
  6. Bereiding
  7. (de dag voordien 40 min.,op het moment zelf 15 min.)
  8. De dag voordien (40 min.)
  9. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.
  10. 2 Giet er de bouillon over en laat 10 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  11. 3 Voeg de prei en de kokosmelk toe. Laat nog 20 min. garen op een matig vuur.
  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. 4 Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en laat 5 à 10 min. mee opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
  14. Afwerking
  15. Bestrooi het stoofpotje met de peterselie en dien op met Thaise rijst.

Bron: COLRUYT

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Katrienbo op 08 september 2016 om 21u06

dit eet iedereen graag bij ons thuis - en dat kan ik van heéél weinig recepten zeggen. Zelfs de niet-prei eters eten het, omdat de kokos de prei extra smeuïg maakt. De niet-rijst eters eten het omdat de saus zo lekker is. Wegens alles voordien klaarmaken is dit een aanrader voor als je volk ontvangt...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie