EXOTISCH KALKOENENSTOOFPOTJE MET KOKOSMELK

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 KG KALKOENENSTOOFVLEES
  • 8 PREIWITTEN
  • 3 TAKJES PETERSELIE
  • 4 DL KOKOSMELK
  • 230 GR BAMBOESCHEUTEN UIT BLIK
  • 6 DL VETARME VLEESBOUILLON, 1 blokje opgelost in 6 dl heet water
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl korianderbolletjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder, facultatief

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.
  4. - Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
  5. - Snipper de peterselie fijn.
  6. Bereiding
  7. (de dag voordien 40 min.,op het moment zelf 15 min.)
  8. De dag voordien (40 min.)
  9. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.
  10. 2 Giet er de bouillon over en laat 10 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  11. 3 Voeg de prei en de kokosmelk toe. Laat nog 20 min. garen op een matig vuur.
  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. 4 Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en laat 5 à 10 min. mee opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
  14. Afwerking
  15. Bestrooi het stoofpotje met de peterselie en dien op met Thaise rijst.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Katrienbo op 08 september 2016 om 21u06

dit eet iedereen graag bij ons thuis - en dat kan ik van heéél weinig recepten zeggen. Zelfs de niet-prei eters eten het, omdat de kokos de prei extra smeuïg maakt. De niet-rijst eters eten het omdat de saus zo lekker is. Wegens alles voordien klaarmaken is dit een aanrader voor als je volk ontvangt...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?