Everzwijnragout met bier en wintergroenten

8 (8)
120 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - pel de uien en snij in stukjes
  2. - reinig de spruitjes en rapen
  3. - schraap de wortelen en schil de aardappelen
  4. - snij de spruitjes in 2 en de rapen, aardappelen en wortelen in niet te kleine stukken
  5. - kook alle groenten beetgaarin licht gezouten water, giet af en houd warm
  6. - bak het vlees in de boter en laat aan alle kanten bruinen
  7. - voeg de uistukjes en spekblokjes toe en breng op smaak met peper en zout
  8. - voeg mosterd, bier en kruidentuiltje toe, laat gedurende 1uur 30 min sudderen
  9. - voeg de groenten toe aan de vleesbereiding en laat nog enkele minuten sudderen
  10. - maak met 1 el boter en 2 el bloem een roux
  11. - voeg de roux bij de saus en laat dikken, voeg daarna ook de room toe
  12. - proef en kruid indien nodig bij met peper en zout

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door ladysimmeke op 04 februari 2017 om 11u25

het feit van de groenten vooraf te koken vind ik niet in orde

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?