Recept 45**** (5 stemmen)

Everzwijnfilet met mosterdroomsaus en bosvruchten

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en kleur de everzwijnfilet goudbruin.
  2. Bestrijk de stukken everzwijn met de mosterd en voeg 1 dl witte wijn en 1 dl wildfond toe.
  3. Dek de pan af en laat 5 a 10 minuten garen. Het vlees moet nog lichtjes roze zijn.
  4. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  5. Giet de cognac bij het braadvocht en laat 1 a 2 minuten hevig inkoken.
  6. Voeg de room toe en 1 el aalbessengelei, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  7. Verwarm de bosvruchten op een zacht vuurtje en roer af en toe om.
  8. Voeg naar smaak wat suiker toe en bind met een beetje maïszetmeel die gebroken is in een beetje koud water.
  9. Snij het vlees in zeer dunne sneetjes en dien op met gebakken aardappeltjes, bosvruchten en een gestoofd stronkje witloof.
  10. Eet smakelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door epona1986 op 16 november 2012 om 12u15

1filet voor 4 personen?

Gepost door Roland2303 op 17 november 2012 om 22u32

Je hebt gelijk, dus maar er maar 4 filets van. Bedankt voor de opmerking, groetjes Roland

Hoeveel sterren geef jij dit recept?