Everzwijnfilet met jagersaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 4 everzwijnfilets, bakboter, peper en zout, roze peperbolletjes als garnering.
  3. Voor de jagersaus:
  4. 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (in schijfjes), 1 gesnipperde ajuin, 20 cl rode wijn, 10 cl water, 1 bouillonblokje, 1 blikje tomatenpuree, peper en zout, dragon, bakboter.
  5. Bereiding:
  6. Smelt de bakboter in een kookpot en fruit er de paprika, champignons en de ajuin enkele minuutjes in aan. Voeg de wijn, het water, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes pruttelen. Breng de jagersaus op smaak met peper en zout en wat dragon. Dik de saus eventueel nog wat aan.
  7. Smelt de boter in een pan en bak er de everzwijnfilets gedurende enkele minuten langs elke kant mooi in bruin. Kruiden met peper en zout. Serveren met de jagersaus en de roze peperbolletjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?