Everzwijn met boschampignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram everzwijnnootjes
  • 400 gram boschampignons
  • 200 gram prei
  • 3 eetlepels cognac
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 mililiter wildfond
  • bindmiddel bruine saus
  • peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in fine reepjes en stoof deze in een eetlepel margarine. Kruid met peper.
  2. Bak de everzwijnnootjes in de margarine goudbruin gedurende 5 minuten en kruid met peper. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak de champignons gedurende 2 minuten in dezelfde pan en hou ze eveneens warm.
  4. Voeg de wildfond en de cognac toe en roer het aanbaksel los. laat een 5-tal minuten inkoken en bind de saus met het bindmiddel. Voeg de champignons bij de saus.
  5. Maak een bedje van de gestoofde prei en serveer hierop de everzwijnnootjes. Overgiet met de champignonsaus. Dit kan geserveerd worden met een aardappel in de schil.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?