Everzijnkoteletjes met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kleine everzwijnkoteletjes of 4 grote
  • 40 gr boter
  • 1 scheutje sinaasappellikeur
  • 4 sinaasappels
  • 1 dl wildfond (kant en klaar)
  • 50 gr koude boter

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappels schoon. Haal van 1 sinaasappel met een dunschiller de schil (zonder wit vlies) af en snij deze fijn. Blancheer de zestes in een bodempje kokend water, giet af en zet opzij. Pers de sinaasappel. Schil de andere sinaasappels dik en snij ze in plakken.
  2. Smelt de boter in een braadpan en bak de koteletjes aan beide kanten bruin. Kruid ze met peper en zout, zet het vuur lager en laat ze in ongeveer 5 min gaar worden. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  3. Giet het overtollige vet weg en roer de bakresten goed los met de wildfond, een scheutje sinaasappellikeur en een scheutje sinaasappelsap. Laat de saus een beetje inkoken en warm er de plakken sinaasappel in op. Voeg er de zestes aan toe. Warm de borden voor. Leg de koteletjes nog een paar min in de saus op door te warmen.
  4. Leg het vlees met de plakken sinaasappel op de warme borden. Klop van het vuur af nog wat klontjes boter door de saus
  5. Kruid eventueel bij met een beetje peper en zout. Giet was saus bij het gerecht en geef de rest er apart bij
  6. Lekker met een fijne puree, aardappelkroketjes

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?