Recept 45**** (1 stem)

Erwtensoep

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 pak spliterwten
  3. 400 gr hamlappen
  4. 2 laurierblaadjes
  5. 8 takjes bladselderij
  6. 3 kruidenbouillontabletten
  7. 1 knolselderij
  8. 2 flinke aardappelen
  9. 2 uien
  10. 2 preien
  11. 2 winterwortels
  12. 5 takjes peterselie
  13. 1 rookworst
  14. flink wat tuinkruiden
  15. zout en peper naar smaak
  16. 3 liter water
  17. Bereiden:
  18. Zet het water op met de spliterwten en de helft van de hamlappen in kleine stukken gesneden en de bouillontabletten op. Doe daarbij de helft van de: knolselderij, uien, prei, winterwortels, en de aardappelen (alles in grove stukken). Voeg alle bladselderij en peterselie in kleine stukken gesneden toe samen met de laurierblaadjes. Laat dit geheel ongeveer 2 a 3 uur op staan. Het geheel blijft tegen de kook aan.
  19. Haal de laurier blaadjes eruit. Hierna maak je met de staafmixer een gladde soep. Voeg de rest van de overgebleven groenten toe en het vlees met de Hollandse tuinkruiden. Laat het geheel nog ongeveer een uur opstaan. Voeg als laatste de rookworst toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Serveer met pannenkoeken en/of grof volkoren brood, roggebrood of wat je verder lekker vind.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?