Erwtensoep VI

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 600 gr groene erwten
  3. 400 gr spliterwten
  4. 1 kg platte ribben
  5. 2 varkenshielen
  6. 500 gr buikspek
  7. 2 kruidenbouillontabletten
  8. 1 selderijknol
  9. 2 bosjes selderij
  10. 6 preien
  11. 2 rookworsten
  12. 6 liter water
  13. Bereiding:
  14. Laat de hele erwten tenminste 12 uur in het water weken; week de spliterwten niet
  15. Zet de erwten met het water op en voeg het vlees en het spek toe
  16. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 uur zachtjes koken
  17. Schuim zo nodig af
  18. Was de prei en de selderijknol en snijd de prei in ringen en de knol in kleine blokjes
  19. Voeg de bouillontabletten, de preiringen en de knolselderijblokjes toe en laat de soep op laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) nog 1 uur sudderen
  20. Neem het vlees en het spek uit de pan
  21. Haal de botjes uit het vlees, snijd het vlees en het spek klein en doe beide terug in de soep
  22. Wrijf de erwten tegen de zijkant van de pan fijn
  23. Snijd de selderij fijn en strooi die over de soep

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?