Erwtensoep III

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 hamschijf van ± 500 gr of 3 schouderkarbonades
  3. 150 gr zuurkoolspek
  4. 1 grove rookworst
  5. 400 gr spliterwten
  6. 1 selderijknol
  7. 500 gr prei
  8. 1 winterwortel
  9. 1 bosje selderij
  10. 2 aardappelen
  11. Zout
  12. Peper
  13. 1-2 bouillontabletten
  14. Roggebrood
  15. Bereiding:
  16. Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf
  17. Laat ze koken en schuim zonodig af
  18. Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ± 2 uur zachtjes gaar
  19. Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte selderijgroen toe
  20. Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe
  21. Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe
  22. Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken
  23. Breng de soep op smaak met zout en peper
  24. Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep
  25. Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan de soep toe
  26. Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit, met mosterd, bij de soep

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?