Recept 05 (0 stemmen)

Erwtensoep II

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 300 gr varkenspoot zonder vel
  3. 250 gr zuurkoolspek
  4. 400 gr spliterwten
  5. 1 1/2 liter water
  6. 2 uien
  7. 2 preien
  8. 1/2 knolselderij
  9. 1 runderrookworst
  10. Zout
  11. Peper
  12. Fijngeknipte selderij
  13. Bereiding:
  14. Breng de varkenspoot, het zuurkoolspek, de spliterwten en 1 theelepel zout met het water aan de kook en laat dit op laag vuur ± 2 uur trekken
  15. Neem het vlees uit de pan en snijd het fijn
  16. Schenk de bouillon in een andere pan, pureer de erwten en voeg de bouillon er weer bij
  17. Snipper de uien en snijd de preien in dunne ringen
  18. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes
  19. Kook de groenten 20 minuten met de erwtenpuree mee en breng de soep op smaak met peper en zout
  20. Wel de rookworst 20 minuten, snijd hem in plakjes en voeg die samen met het vlees aan de soep toe
  21. Bestrooi de soep met flink wat fijngeknipte selderij
  22. Dien haar in diepe borden op en geef er (stok)brood bij

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?