Ingrediënten voor 4 personen
- 4 circa 250gr elk entrecote
- 3 1/2 dl rode wijn
- 1/2 blokje vleesbouillon
- 1/2 glas warm water
- 8 sjalotten
- 50 gram boter
- 4 el olijfolie of bakolie
- 2 takjes peterselie
- zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- 1: Pel de sjalotten en hak ze fijn.
- 2: Doe de wijn in een kookpannetje en stoof daarin de sjalotten ongeveer 20min
- 3: Los het halve bouillonblokje op in het warme water en voeg de bouillon bij de sjalotten en de wijn.
- 4: Roer er de boter met klontjes door.
- 5: Voeg er de peterselie aan toe en kruid met wat zout en peper.
- 6: Verhit de olijfilie in een grote braadpan en bak daarin het vlees in 5min aan beide kanten bruin.
- 7: Leg het in een warme schaal en overgiet met de saus.
- 8: Dien onmiddellijk op.
- Best met gekookte aardappeltjes
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?