Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
-
100 g Solo Vloeibaar
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
- zout
- versgemalen peper
- 700 g entrecote
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel Bertolli extra vergine
Bereidingswijze
- Hak de kappertjes fijn. Was de citroen en rasp er een halve eetlepel gele schil af.
- Meng in een schaaltje de Solo Vloeibaar met de knoflook, kappertjes, citroenrasp en Italiaanse kruiden.
- Meng er zout en peper naar smaak door.
- Laat de Solo afgedekt in de koelkast in 1 uur rusten.
- Wrijf de entrecotes in met balsamicoazijn en olijfolie en laat ze op kamertemperatuur komen.
- Laat een grillpan goed heet worden. Leg er de entrecotes in en rooster beide kanten op een hoog vuur in 6-8 minuten: mooi bruin, maar saignant van binnen.
- Leg de entrecotes op vier warme borden en schep er een lepel kappertjesboter op.
Tip
Lekker met aardappelen in de schil en een gemengde Griekse salade.
Gebruik je een barbecue: zorg er dan voor dat de houtskool gloeiend rood is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?