Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer in een kom de Solo met de suiker en de Maïzena tot een gladde massa. Voeg er 150 ml melk aan toe en roer opnieuw. Zeef de bloem op het beslag, voeg een snuifje zout toe en kneed alles goed door tot je een stevig, homogeen zanddeeg krijgt. Laat het deeg en uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
  3. Was de pruimen, ontpit ze en snijd ze in maantjes. Bestrijk een vuurvaste schotel met Solo vloeibaar en doe er de pruimen in. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap er de zaadjes uit en voeg ze toe aan de pruimen. Pers het sap uit de halve limoen en voeg het samen met de suiker toe aan de pruimen. Meng alles goed door elkaar.
  4. Haal het zanddeeg uit de koelkast en rol het uit tot de grootte van de vuurvaste schotel. Leg het deeg op de vuurvaste schotel en druk het vast op de randen. Snijd eventueel overtollig deeg weg. Klop het eigeel los en bestrijk er het deeg mee. Prik het deeg een paar keer in met een scherp mes. Schuif de schotel in de oven en bak ongeveer 20 minuten, tot het zanddeeg goudgeel kleurt.
  5. Serveer warm: schep op elk bord een portie pruimen met een laagje van het krokante deeg.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 26 maart 2013 om 15u48

Een 'pie' is een echt traditioneel gerecht uit Engeland. Een heerlijke taart die je op veel manieren kan maken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?