Ingrediënten voor 4 personen
- 90 gram bloem
- 65 gram bloemsuiker
- 75 gram boter
- 1/2 schil geraspte citroen
- 1 eetlepel vers versneden basilicum
- 1 scheutje rum
- 500 gr vers in stukjes gesneden fruit
Bereidingswijze
- Meng bloem, bloemsuiker, citroenrasp en zout onder elkaar.
- Laat boter smelten en verwarm tot aan het kookpunt.
- Giet op het bloemmengsel en roer goed door elkaar met een spatel tot een kruimelige massa.
- Laat koel verharden.
- Schik het fruit in een beboterde ovenschaal.
- Meng met basilicum en besprenkel met de rum
- Verbrokkel de crumble tussen de vingers en strooi uit over het fruit.
- Druk lichtjes aan. Bak in een licht verwarmde oven tot de korst goudbruin kleurt.
- je kan dit direct in kleine ovenschaaltjes doen als je bezoek hebt of anders in gewone schaal (vuurvast)
- heel gemakkelijk en lekker!!! én origineel
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?