Recept 05 (0 stemmen)

Eitomaat of tomaatei

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BLIJ MET EI

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Is dit nou een tomaatei of een eitomaat?
  2. Eigenlijk is het niets anders dan een grapje voor het ontbijt.
  3. Er zijn nu heerlijke tomaten.
  4. Je moet wel tomaten kiezen die rechtop kunnen blijven staan. Oven op 200 graden.Snij het kapje van de tomaat en haal hem voorzichtig leeg.
  5. De buitenkant mag niet ‘lek’ raken.Aan de binnenkant wat peper en zout strooien en ze dan netjes naast elkaar in een ovenschaaltje zetten.
  6. In iedere tomaat breek je een ei en daarop doe je een piepklein stukje boter.
  7. Kapje erop en dan gaan ze 20-25 minuten de oven in.Geroosterde boterham, plakje ham (of kaas) en het tomaatei erop. En dan allerlei variaties bedenken waardoor dit ontbijtgerechtje een voorafje wordt.Blaadjes basilicum onderin de tomaat, kleine stukjes salami, ansjovis en olijven, zalm of tonijn.Keus genoeg. En dan op een mooi bordje sla serveren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?