Recept 45**** (18 stemmen)

Eitjes van bittere chocolade met mascarpone en sinaasappelpoeder

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Paasbrunch en paasrecepten

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de bittere chocolade in het water smelten in de microgolfoven, roer ze mooi glad en zet ze apart.
  2. Vermeng de mascarpone met de vanillesaus tot ze mooi glad is.
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe, spatel ze zorgvuldig door het mengsel en plaats de mousse in de koelkast.
  4. Schil de sinaasappel, kook hem drie keer af en spoel hem koud.
  5. Breng water met suiker aan de kook tot er een licht gebonden siroop ontstaat.
  6. Voeg de schillen toe en laat ze enkele minuten konfijten. Neem de schillen uit het suikerwater en laat ze drogen in een voorverwarmde oven van 90° C.
  7. Als de schillen mooi droog zijn, hak ze fijn tot er een poeder ontstaat.
  8. Maak mooie eitjes met behulp van een theelepel die je in heet water doopt en leg ze op de borden.
  9. Versier met de sinaasappelpoeder, gehakte nootjes en chocoladedecor.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door Solo op 17 januari 2012 om 17u53

Absoluut!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie