Eitje gebakken in een uienring. Heerlijk als ontbijt of lunch

Bereidingswijze

  1. Ei en ui, de perfecte combinatie Een ei in een uienring gebakken. Dus een beetje experimenteren en ingrediënten toevoegen met als resultaat een heerlijk ontbijt/lunch recept!
  2. Begin met het snijden van de uienringen. Pak een grote witte ui en snij daar waar de ui het grootst is (meestal in het midden) twee grote ringen van ongeveer 1 cm dik.
  3. Uit één grote witte ui kun je ongeveer vier grote ringen halen. Leg de uienringen in een pan met een klein scheutje olijfolie en breek de kleine eitjes boven de uienringen. Bak de eitjes op een laag vuur, circa 5 minuten.
  4. Mocht er nou toch ei overheen gaan, geen probleem want dat haal je eenvoudig weg wanneer het een beetje begint te stollen. Je kunt het ook gewoon lekker laten zitten en gewoon mee oppeuzelen, maar dat is wel wat minder mooi.
  5. De rest van de ui weggooien? Nee joh, zonde! De rest van het uitje kun je snipperen en samen met de spekjes bakken, ongeveer 3-5 minuten. Wanneer de spekjes zijn uitgebakken, laat deze dan even uitlekken op een keukenpapiertje.
  6. Wanneer de gebakken eitjes in de uienringen gaar zijn, na ongeveer 5 minuten, serveer je deze lekker op een geroosterde boterham. Spekjes en de uitjes eroverheen, beetje geraspte kaas, zout en peper wat bieslook en je hebt een heerlijk ontbijtje of lekkere lunch.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 29 november 2012 om 16u24

Weeral een leuk ideetje, afwisseling is altijd welkom!!

Gepost door Love to Cook op 29 november 2012 om 16u34

Dank je wel Monique, Verleden week heb ik onderstaand recept weer gemaakt .Meestal is het hier Makkelijke Vrijdag met een stevig bordje soep en iets erbij met brood.Bijv tosti Een eitje gebakken in een paprika-ring !! Net even anders!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?